PREMI 2010 AL MÈRIT CULTURAL 9 d'OCTUBRE VILA DE CALP - DECLARAT BÉ d'INTERÈS CULTURAL (BIC)

6 jul 2011

CERCADORS D'HISTÒRIA, ARQUEÒLEGS DE LA IL.LUSIÓ

Aquest matí, com venim anunciant des de fa unes setmanes, ha començat la III edició d'Arqueòlegs per un dia, un activitat didàctica, organitzada pel Parc Natural del Penyal d'Ifac de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, orientada a donar a conèixer, entre els nens, la investigació arqueològica que estem fent a la població medieval d'Ifac des de fa 7 anys. Canal 9, com altres anys, ha fet un petit reportatge de l'inici de l'activitat:

http://www.rtvv.es/va/alacant/xiquets-arqueolegs-dia-penyal-difac_0_511748875.html

D'aquesta manera, els nens accedeixen al jaciment a una zona determinada on es troben una "excavació" per obrir. Mentre excaven van apareixent fragments de ceràmiques que després de rentar, recompondre i estudiar, omplint les corresponents fitxes fins a trobar les claus històriques que els ajudaran a comprendre les restes d'Ifach i el seu sentit històric.

Per a nosaltres, que participem activament en l'activitat des de fa 3 anys, "dirigint" els treballs d'aquests "cercadors d'Història" segueix generant les mateixes sensacions. Veure les seves cares d'il • lusió en arribar, la sorpresa davant qualsevol descobriment i la manera d'expressar-se, cada any que passa ens deixen amb la paraula a la boca. Ja no parlen de pedres quan veuen les restes de l'església. ja diuen "cadirat" utilitzant les mateixes paraules que nosaltres podem usar en qualsevol explicació que fem de la població. Pel que sabem, les reserves per a aquest mes estan gairebé completes, com cada any.

Molts són els interessats per participar, encara que sigui per unes hores dels descobriments i rebre, al final del dia, el premi a les seves indagacions: la seva diploma com arqueòlegs, com arqueòlegs per un dia sencer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario